БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Акценти

Мая Манолова се отчете пред парламента
Мая Манолова се отчете пред парламента

Гласуването на документа беше първа точка в дневния ред на парламента.

Докладът беше приет единодушно от депутатите в 6 парламентарни комисии – по вероизповеданията и правата на човека, по труда, социалната и демографската политика, по образованието и науката, по въпросите на децата, младежта и спорта, по правните въпроси и по здравеопазването.

Акценти | 26 Май, Неделя 19:12ч.
Как гласуваха българите в чужбина?

Какви надежди и послания имат сънародниците ни извън граница

Акценти | 25 Май, Събота 10:47ч.
Андре Рийо: Пазете идентичността си!

„Честит празник на буквите!”, ни поздравява в специалното видео Кралят на валса. „Пазете идентичността си! Съхранявайте и се грижете за националната си култура! Тя ви прави различни. А моята роля е да ви обединявам чрез музиката.”

Акценти | 21 Май, Вторник 18:39ч.
"Капачки за бъдеще": Необходима е друга апаратура, не кувьози

Парите, които отпусна правителството за 50 кувьоза да се пренасочат за друга апаратура. За това призоваха от благотворителната инициатива Капачки за бъдещето. 

Акценти | 20 Май, Понеделник 20:42ч.
Със затваряне на важни пътни артерии и палеж на фотоволтаична централа заплашват малките производители на зелена енергия!

Параграф 18 в секторното законодателство забранява двойно финансиране на 7 отрасъла на производство. Микро ВЕИ централите не са сред тях, но въпреки това вече 4-та година са лишени от дофинансиране. Така са обречени на фалит, за което твърдят, че държавата ще трябва да връща около 60 млн. евро на ЕС. След като миналата седмица протестираха пред МС, днес обявиха, че ще опожарят демонстративно фотоволтаична централа.

Акценти | 17 Май, Петък 19:10ч.
Над 300 ученици посетиха полигона на Националния военен университет край великотърновското село Беляковец

Стотици ученици се докоснаха за пръв път до въоръжението в Българската армия. Надеждата на офицерите е един ден именно те да ги наследят. 

Акценти | 17 Май, Петък 11:21ч.
Евроотпадъци ще се горят във всички ТЕЦ

Нора Стоичкова проникна в стратегическия обект - площадката на ТЕЦ Бобов дол, който е собственост на Христо Ковачки. Там бяха разтоварени 20 тона боклук от Италия, който ще се гори в централата. "Стратегическият" обект не е имал ограда и до него стига по 9 коловоз на гара Големо село. Народът из околните села е бил силно изнервен от този боклук. БСП са против горенето на боклуци с непотвърдена безвредност в непосредствена близост до домовете на жителите.