БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

ИКОНОМИКА

БСП предупреди за манипулации на енергийната борса
БСП предупреди за манипулации на енергийната борса

За възможни манипулации и непрозрачни сделки на енергийната борса предупредиха от БСП. Коментарът на зам.-председателя на групата на социалистите Драгомир Стойнев бе по повод гласуването днес за създаване на газова борса. Левицата гласува въздържал се, защото иска преди това да получи гаранции за прозрачност на бъдещата газова борса.

Все повече българи не одобряват въвеждането на еврото
Все повече българи не одобряват въвеждането на еврото

Проучването е извършено през април месец тази година. Ето и числата. Едва с 1% се е увеличил делът на твърдите привърженици на общата европейска валута у нас. Спад обаче е отчетен при броя на хората, които са по-ското „за“ приемането на еврото. 28 на сто са "по-скоро против". Без промяна остава делът на хората, които са твърдо против – 20% от анкетираните. Без мнение по въпроса са пет на сто.

ИКОНОМИКА | 21 Юни, Петък 18:13ч.
Продадоха ЧЕЗ

Българската държава не може да се меси в сделката с ЧЕЗ, заяви в кулоарите на парламента енергийният министър Теменужка Петкова.

ИКОНОМИКА | 19 Юни, Сряда 16:52ч.
Изпълнителният директор на НЕК депозира оставката си

Изпълнителният директор на "Национална електрическа компания" ЕАД Петър Илиев подаде оставка. Това съобщи пресцентърът на Българския енергиен холдинг. В съобщението не се посочват причините за оттеглянето.

ИКОНОМИКА | 10 Юни, Понеделник 19:27ч.
Грешка в изчисленията на КЕВР вдига цената на тока с 3,5, вместо с около 2 процента от 1 юли

10 лв. разлика в цената на тока в полза на американските централи изчислили от КЕВР, стана ясно от изчисленията на енергийния експерт от БСП Еленко Божков. Така токът ще подскочи повече в полза на производители и ерепета, за сметка на битовите потребители.

ИКОНОМИКА | 07 Юни, Петък 16:19ч.
Президентът Румен Радев на Международния икономически форум в Санкт Петербург

Перспективите за увеличаване на свързаността в региона на Черно море като предпоставка за насърчаване на икономическия обмен, инвестициите, туризма и образованието, бяха темите в разговора между президента Румен Радев и министър-председателят на Армения Никол Пашинян на днешната им среща.

ИКОНОМИКА | 04 Юни, Вторник 18:39ч.
Средно с 4,5 % за страната ще се увеличи и парното от 1 юли

БСТВ обаче научи, че всъщност сметките за парно ще набъбнат заради увеличение на заплатите с 10 % и с още толкова на бонусите на служителите на топлофикациите.

ИКОНОМИКА | 28 Май, Вторник 19:35ч.
Токът поскъпва с над 3%, парното с над 4, 5 %

Парното и топлата вода в София ще поскъпнат с 4,3%, в Пловдив със 7,4 на сто, а в Бургас с 7,4 процента. Най-голямо е повишението на цените в Разград и Габрово, над 17 и над 12% съответно. Единствено в Сливен отоплението поевтинява с по-малко от половин процент. Най-скъпо остава парното във Велико Търново.