БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Общество

Общество | 26 Май, Неделя 19:33ч.
За надеждите и очакванията на 18-годишните

За надеждите, доброто сърце и мечтите на младите хора на прага на истинския живот. 

Общество | 20 Май, Понеделник 12:33ч.
Съвременният танц с нова сцена

Марион Дърова, Живко Желязков и Атанас Маев  от танцово студио "Дерида" гостуват в студиото на "Културен фронт", за да поговорим за проблемите на независимата сцена, това ,с което съвременния танц се характеризира, неговите политически и социални послания и най-интересното от програмата на "Дерида". Как се прави танцов спектакъл по драмата на Стриндберг "Госпожица Юлия", концепциите за спектаклите "Zen Play", "Flapse", "ARTeFACT". Кои са основните проблеми, пред които е изправена независимата сцена в България, какво е нужно, за да се развива тя на световно ниво? 

Общество | 20 Май, Понеделник 12:23ч.
50-то издание на Софийски музикални седмици

Фестивалът тази година е посветен и на 140 годишнината от обявяването на София за столица на България. Фестивалът е носител на лейбъла за качество "Европа за фестивалите, фестивалите за Европа". Ще бъдат отбелязани годишнини от рождението на Станислав Монюшко (200), Хектор Берлиоз (150), Панчо Владигеров (120), Георги Димитров (115) и др. В програмата са включени големи имена на български музиканти, които творят зад граница. 

Общество | 19 Май, Неделя 13:57ч.
Емблематичният локомотив № 46.03 "Баба Меца" на БДЖ отпътува за Банкя с пътническа композиция

Град Банкя празнува 50-годишен юбилей с първия у нас "Фестивал на уличните артисти". Фестивалът e с подкрепата на Младежкия съвет на американския посланик в България.

Общество | 18 Май, Събота 17:49ч.
Турнирът за конна езда "Купа София" с второ издание

Турнирът е създаден по модела на конните състезания, които традиционно се провеждат в центъра на Виена, Берлин, Париж, Лондон и други мегаполиси

Общество | 17 Май, Петък 21:09ч.
Почина Иван Томов

Само ден преди да стане ясно, че алпинистът Иван Томов е починал на слизане от връх Лхотце, той е почел своя приятел, колега и съмишленик Боян Петров. Единственият българин, който е изкачил 10 осемхилядника, изчезна точно преди 1 година на връщане от Шиша Пангма.

Общество | 17 Май, Петък 12:51ч.
Изложба на 16-годишната Катя Кацарова

В галерия "Дебют" на Националното училище за изящни изкуства може да видите първата изложба на 16-годишната талантлива художничка Катя Кацарова. Подобно събитие се случва за първи път, защото галерията показва платна предимно на млади художници от самата гимназия.