БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Политика

Промени в Изпълнителното бюро на БСП
Промени в Изпълнителното бюро на БСП

Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи на Националния съвет да гласува промени в състава на Изпълнителното бюро на партията. Тя обяви, че сваля доверието си от Валери Жаблянов и иска неговата оставка от ръководния орган на БСП.

Намаляването на партийната субсидия се отлага
Намаляването на партийната субсидия се отлага

Намаляването на партийната субсидия се отлага, няма доклад за второ четене на промените в Закона за държавния бюджет за 2019 г. 

Политика | 27 Юни, Четвъртък 22:22ч.
Корнелия Нинова: Не вярвайте в лъжи.

Лидерът на БСП обяви, че всеки член на НС има право да получи отчетите на партията и напомни прозрачността на финансовата отчетност в БСП.

Политика | 26 Юни, Сряда 19:38ч.
СУ-25 ще бъдат ремонтирани от руски специалисти

Руските щурмови самолети Су-25, които са на въоръжение у нас, ще бъдат ремонтирани от руски специалисти, но на българска територия. Това предложение е направила председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пред руския външен министър Сергей Лавров. Двамата са имали среща в Москва вчера в рамките на официалната визита на Караянчева в Русия.

Политика | 26 Юни, Сряда 15:44ч.
Депутатите отложиха партийните консултации за намаляване на субсидиите

Очаква се срещите, инициирани от Обединени патриоти да стартират от утре.

Политика | 20 Юни, Четвъртък 17:38ч.
Побългарен модел на американското партийно финансиране...

Това заяви д-р Борислав Цеков по отношение на внесените от ДПС предложения за изцяло частно финансиране на политическите формации, без таван на даренията.

Политика | 19 Юни, Сряда 14:54ч.
ГЕРБ и ДПС сe разбраха за отворено финансиране на партиите

В началото на днешното пленарно заседание от БСП поискаха отлагане на точката в дневния ред, свързана с второ четене на Закона за бюджета, с който субсидията става 1 лев за получен глас. Социалистите настояха за повече време между двете четения, за да има време за допълнения и нови предложени. Управляващите, очаквано, не се съгласиха. От ГЕРБ бързат с промяната, защото финансовият министър Владислав Горанов обеща новите суми да влязат в сила от 1 юли тази година.

Политика | 18 Юни, Вторник 09:55ч.
БСП организира среща за размера на партийните субсидии

В парламента днес проведе среща между групите на БСП и ДПС за размера на партийните субсидии. Разговорите са по покана на социалистите. Левицата инициира срещи, за да може между първо и второ четене на законопроекта за намаляване на субсидиите да внесе предложение. Депутатите вече приеха размер от 1 лев на глас по предложение на ГЕРБ, но останалите партиите изразиха мнение, че може да се намери по-оптимален вариант, за да не се превръщат политическите сили в напълно зависими от икономически интереси и групировки.

Политика | 12 Юни, Сряда 11:11ч.
Народното събрание гласува драстичното орязване на субсидиите за партиите

Предложението на ГЕРБ за намаляване на партийните субсидии до 1 лев на получен глас, ще гласуват днес депутатите. Промените в Закона за държавния бюджет са трета точка в дневния ред на парламента. Припомняме, че новите текстове бяха скоростно вкарани в Народното събрание миналата седмица, след като Бойко Борисов и Владислав Горанов се ядосаха на БСП след скандала с увеличените не по закон партийни субсидии. Социалистите поискаха оставката на финансовия министър, прокуратурата също обяви, че има престъпление във финансовото ведомство.
 

Политика | 10 Юни, Понеделник 19:39ч.
България и Македония с общ призив за бързо изграждане на транспортната и енергийна инфраструктура между двете страни

В изказванията си двамата външни министър наблегнаха на необходимостта от ускорено изграждане на транспортен коридор номер 8, който ще осигури по-добрата свързаност в региона. Захариева припомни, че двете страни са създали обща работна група, която да работи по проекта, както и че България и Македония все още нямат железопътна свързаност помежду си.

Политика | 09 Юни, Неделя 15:47ч.
Лидерът на БСП Корнелия Нинова осъди вътрешнопартийното напрежение в Левицата

Изборът на Петър Витанов е дошъл демократично след тайно гласуване, а не с решение на Изпълнителното бюро или еднолично от председателя. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова прикани съпартийците си за смирение.