БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Уеб новини

Арестуваха полицаи за продажба на наркотици
Арестуваха полицаи за продажба на наркотици

Арестът е извършен при акция на „Вътрешна сигурност” в кв. "Лагера", а задържаните по подозрение за наркоразпространение са служители в звено "Охранителна полиция".

Уеб новини | 28 Юни, Петък 18:48ч.
Оправдаха Вальо Топлото за източването на "Топлофикация"-София

Оправдателната присъда беше прочетена от съдия Величка Цанова, която заяви, че Вальо Топлото е невиновен за това, че в периода от 2003-2006 г. е присвоил 4 424 800 лв от "Топлофикация", докато е бил изпълнителен директор на дружеството. Невинна е и Мая Стоилова, която беше обвинена, че му е помогнала да източи сумата, предназначена за закупуване на оборудване, което струва над 7 млн. лева.
 

Уеб новини | 28 Юни, Петък 16:51ч.
Падна част от тавана на подлеза пред Министерството на младежта и спорта

Част от покривната конструкция в подлеза пред Спортната палата в София – на кръстовището на ул. „Гурко” и бул. „Левски”, се срути. Няма пострадали. 

Уеб новини | 27 Юни, Четвъртък 19:32ч.
Илияна Йотова: Без Западните Балкани ЕС не може да бъде световен лидер

Мястото на страните от Западните Балкани е в Европейския съюз. Погледнете европейската карта и ще констатирате: без тясно сътрудничество със Западните Балкани Европа на може да бъде световен лидер в политическо и икономическо отношение, в сигурността. Тази категорична позиция заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в черногорската столица Подгорица. Тя участва в международна конференция на тема „Геополитика в Западните Балкани: поглед от региона“. Вицепрезидентът направи основното изказване на форума, в който участваха представители на черногорски институции и на дипломатическия корпус, както и множество експерти от България и страните от Балканския регион.

Уеб новини | 25 Юни, Вторник 19:36ч.
Сърбия се бори с щетите от голяма буря

Магистралата Белград-Загреб прилича на голяма река, поради което е затворена от часове и шофьорите са призовани да не пътуват, освен в случай на крайна необходимост. 
Поради бурята, която вчера удари Белград някои от улиците бяха потопени под вода. 
 

Уеб новини | 23 Юни, Неделя 12:43ч.
Коя е последната царица на Волжка България?

В началото на ХIV век, когато държавата на дунавските българи е окончателно покорена от турците, техните събратя, живеещи край река Волга, успяват да се освободят от властта на монголите и да възстановят царството си, като негова столица става град Казан.

Уеб новини | 21 Юни, Петък 18:36ч.
Йорданка Фандъкова крие информация за горенето на боклук в София?

Столична община обаче отказва да признае този факт и укрива доклада на датската консултантска компания Ramboll. Той е засекретен от кмета Йорданка Фандъкова и засега до него достъп имат само 11 от общо 62-ма общински съветници. Докладът все още не е преведен на български език.

Уеб новини | 21 Юни, Петък 18:29ч.
Mакедонският президент: Гоце Делчев се е декларирал като българин, но се е борил и за независима македонска държава

Неоспорима историческа истина е - Гоце Делчев се е обявявал за българин. Но не е ли историческа истина, и то 100-процентна, че Гоце Делчев се е борил за македонска държава - автономия, независима държава? А дори накрая е оставил завещание неговите кости да почиват в независима Македония.

Уеб новини | 20 Юни, Четвъртък 22:45ч.
Пластмасата ще погълне планетата, но европейският план за България дава решение - депо за бежанци и боклуци

Гледайте дискусията в студиото с Альоша Даков от Комисията по опазване на околната среда и общински съветник от БСП в София, доц. Петър Велев от катетдра "Полиинженерство" в ХТМУ и проф. Васил Симеонов, екохомик и преподавател в СУ "Св. Климент Охридски"

Уеб новини | 20 Юни, Четвъртък 21:34ч.
Младежи изобретиха соларно колело, с което се изминават 25 км с едно зареждане

Електрическо колело със соларни панели спечели първата награда в  състезанието за ученици „Социални иновации“ .
Проектът е на Любослав Аначков и Йордан Андреев от Софийската професионална гимназия „Джон Атанасов“, с преподавател Емилия Пенева.