БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

18 нови души са потвърдени с коронавирус

18 нови души са потвърдени с коронавирус

Още двама от заболелите са излекувани, съобщи ген.-майор Мутафчийски

18 нови души са потвърдени с коронавирус, като има 5 нови случая в Благоевград, в София са 8, в Шумен има нови двама.

Днес следобед в болницата в Кюстендил е починал мъж, заразен с коронавирус. Така общо жертви на заразата у нас са шестима души.

122 от заболелите са настанени в болници, 8 от тях са интубирани.

В София в болница са 59 човека, от които 6 са интубирани.

Това съобщи на редовния следобеден брифинг на Централния оперативен щаб за борба с коронавируса началникът му и ръководител на ВМА – ген. Венцислав Мутафчийски.

Сутринта ген. Мутафчийски съобщи за общо 313 заразени у нас, като от вчера сутрин до днес сутринта бяха регистрирани 37 нови случая.

Най-вероятно ще ни сполети това, което сполетя и Испания, и Италия. А у нас все още хората се разхождат на улиците, посочи още той.
За момента наистина се удържа положението. Карантината вероятно дава своите резултати. Няма такъв бум като в другите държави. Още не сме започнали. Успокояващото е, че няма смъртност. Дори да не сме открили толкова болни, труповете не могат да се скрият. Това е показателно, посочи ген. Мутафчийски.
Починалият от коронавирус в Благоевград мъж е с една положителна и една отрицателна проба. Новите 5 заразени не са били контактни с него.
Всички, които са били първа контактна линия в “Света Ана” са били тествани, няма как да бъде тествана цялата болница, посочи още ген. Мутафчийски.
Има изписан пациент от “Пирогов” и един от ВМА днес, уточни ген. Мутафчийски.
/БГНЕС