БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

28 души и общинският лидер на ГЕРБ в Баните напускат партията

28 души и общинският лидер на ГЕРБ в Баните напускат партията

"Не искам да гледам как ГЕРБ се превръща в диктаторска партия, която се управлява от един човек в цялата Смолянска област", уточнява Шишков

Венцислав Шишков – общинският председател на ГЕРБ в Баните, е изпратил заявление до Изпълнителната комисия на ГЕРБ, че напуска партията и овакантява поста си на общински лидер.

Заедно с него ГЕРБ напускат още 28 души. За това съобщи самият Венцислав Шишков в профила си във Фейсбук.

В заявлението си той е изложил своите мотиви, като те са свързани главно с несъгласие с допусканите в партията тоталитарни методи на управление и по-конкретно в област Смолян, както и нарушаването на основни демократични принципи.

"Напускам ГЕРБ и поста общински ръководител, защото не искам да виждам как граденото от мен се руши и как в партията намират място подмазвачеството, интригантството, диктатурата и задкулисието на определени личности", пише той.

Той твърди, че от последните листи на ГЕРБ са изключени действащи общински съветници, за да намерят място председател на АБВ и член на БСП.

"На номинационното събрание на ПП ГЕРБ действащите съветници бяха номинирани и избрани от събранието без да има против или въздържал се. Изпълнителната комисия на ГЕРБ ги премахнаха от листата, от което пролича, че дерибействането в ГЕРБ от самозабравили се хора от областната структура на ГЕРБ Смолян е на лице", добавя още той.

И след това уточнява, че д-р Даниела Дариткова със заеманите от нея постове в правителството и партията е загубила връзка с обществеността и симпатизантите на ГЕРБ.

 

"Д-р Дариткова това е подигравка спрямо членовете и симпатизантите. Не искам да гледам как ГЕРБ се превръща в диктаторска партия, която се управлява от един човек в цялата Смолянска област", казва още той. 

Наскоро партията напусна и бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов. Кметът на Видин от ГЕРБ Огнян Ценков, също напусна ГЕРБ. И двамата се вляха в новия проект на Цветан Цветавов. Заедно с Цанков напуснаха още 50 членове на общинската организация на ГЕРБ във Видин.

Шишков отправя конкретни обвинения и към депутата от ГЕРБ в област Смолян и председател на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

„ГЕРБ се превръща в диктаторска партия”, добавя Шишков.

Според информация на OFFNews Шишков и останалите партийци са изявили желание да станат членове на партията на бившия заместник на Бойко Борисов Цветанов Цветанов - “Републиканци за България”. Такова желание са изразили още няколко структури на ГЕРБ в Руен, Полски Тръмбеж, Павликени и др. В момента Цветанов е в Северна България и изгражда структурите си в Разград, Шумен, Велико Търново...

 

Източник: БГНЕС, OFFNews