БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

500 лв. на квадратен метър за ремонт на градинка в Шумен

Ремонтът на градинката пред Съдебната палата в Шумен започна през октомври миналата година

Ремонтът на градинката пред Съдебната палата в Шумен започна през октомври миналата година и по договор трябваше да приключи за 74 работни дни. Днес, осем месеца по-късно, ремонтът още продължава. От старата, съвсем прилично изглеждаща градинка, беше премахнат слънчев часовник, дело на шуменски художник и на негово място е направен шадраван с водна каскада. Част от парковата настилка беше запазена, а друга част е подменена с нов, цветен паваж. В началото на градинката е монтиран надпис „Шумен“ с 20-килограмови букви от оникс. 
Много шуменци поставят въпроса, че градът има много по-сериозни проблеми. 
Веселин Пенчев, председател на БСП – Шумен обобщава: "Аз съм убеден че шуменци имат проблеми, които не са решени и са по-належащи от този обект. Факт е че в града има проблем с окосяването, има проблем с улиците които се нуждаят от ремонт – куп други проблеми за които можеха да бъдат изразходвани тези средства". 
Веселин Пенчев допълни, че много граждани питат защо не е било направено обществено обсъждане за изразходването на средствата и защо общинските съветници са одобрили подобен проект. Общинският съвет обаче нито е бил питан, нито е бил уведомен за този ремонт, казва лидерът на БСП в Шумен. И допълва, че никой от местния парламент не е чувал аргументите на кмета на града и тези на правителството защо се финансира точно този обект.