БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

Адвокатът на Полфрийман: Клиентът ми е задържан без правно основание в Бусманци

Адвокатът на Полфрийман: Клиентът ми е задържан без правно основание в Бусманци

Адвокатът на Джок Полфрийман, настоява неговият клиент да бъде освободен незабавно

Моят клиент стои в Бусманци. Има заповед за експулсация. Основанието за което го държат, не съм го видял. Изчезнали са тези основания. Това каза адвокатът на Джок Полхрийман- Калин Ангелов

Обяснението на нас беше, че има забрана от 2011 г., свързана с изпълнение на наказанието. Има т. нар. мярка за административна принуда забрана за напускане на страната. Но основанието й е изчезнало с определението на съда. Той има документи, предоставили сме копия от тях на дирекция „Миграция“. Издадени са от 23-ти. Той трябва да бъде пуснат.

Той каза, че е убеден левичар, но смята, че народни съд е нещо ужасно. Той не е казал за съда конкретно, а за това, което се случва общо около неговото дело. Опреличавам така действията на прокуратурата-първо да насадим медийна истерия, а после да се качим на нея. Съдът в три реда казва, че като описва добрите характеристични данни, се вписват с характеристиката на пастора, БХК и отеца.

Описано е как през последните години самият затвор е описвал поведението на Полфрийман. Съдът не може да се разбере защо, след като има хубави характеристики, той получава накрая негативна характеристика. Преди две години, когато започнахме да си говорим с този началник, Полфрийман искаше затвора да си изпълни плата-ако не е наказан, да го пуснат отпуска. Той ще плати обезщетението на семейството, когато започне да работи.