БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

АКЦИЯ НА ДАНС И ПОЛИЦИЯТА В „БУЛГАРГАЗ“

Проверяват се няколко адреса

Екипи на Държавна агенция за национална сигурност и Главна дирекция „Национална полиция“ влязоха в „Булгаргаз“. Според източници се извършва проверка във връзка със спекулативно препродаване на газ. Изземват се различни документи. Служители на ДАНС и полицията са влезли в общо 6 различни адреса. Сред тях има и частни дружества в различни градове.

Екипът на "Булгаргаз" ЕАД оказва пълно съдействие на проверяващите, се казва в позиция на компанията. Дружеството не намира нищо необичайно в извършването на проверки. Според „Булгаргаз“ това е необходимо и полезно за укрепване на доверието на обществото към работата им. Очаква се резултатите от проверката да бъдат съобщени след нейното приключване.

Припомняме, че преди седмица започна проверка на „Булгаргаз“ за износ на евтин газ от Чирен. За нея съобщи вицепремиерът и финансов министър Асен Василев пред парламентарните комисии по бюджет и по енергетика. Тогава той съобщи още, че се проверява защо Булгаргаз не използва пълния капацитет на 4 пъти по-евтиния газ от Азербайджан.