БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

Александър Симов, БСП: С пакета от мерки хората ще видят, че държавата стои до тях

Александър Симов, БСП: С пакета от мерки хората ще видят, че държавата стои до тях

Според социалистът предлаганите мерки не са краткосрочни и напълно отговарят на проблемите, пред които хората са изправени в момента

„Противоречията бяха изчистени и се договорихме за необходимия пакет от мерки. Имаше нарушена комуникация, но постепенно и в процеса на работа тези неща бяха преодолени. Те донякъде бяха логични, тъй като в управляващата коалиция сме 4 много различни партии.” Това заяви народният представител от парламентарната група на “БСП за България“ Александър Симов в ефира на Euronews Bulgaria.

Според социалистът предлаганите мерки не са краткосрочни и напълно отговарят на проблемите, пред които хората са изправени в момента. „Никой не можеше да предвиди кризата и войната в Украйна, която стана. Заради това смятам, че идеята, която се лансира, държавата да поеме цената на газта, която ще дойде отгоре, е много добра и макар в началото да не срещахме разбиране, вече нещата се промениха и виждаме съгласие”, добави Симов.

В заключение депутатът от левицата бе категоричен, че нулевата ставка за хляба е много добра идея, защото той е основна стока и е важно хората да видят, че държавата стои до тях в този момент.