БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Антон Кутев: Спирането на работа на Народното събрание е престъпление срещу държавността

Това , което управляващите правят, ще изведат страната по много по-лош път

"Нужно е да мислим-  как да стане така, че да излезем от цялата тази беда, която ни е сполетяла, така че да пазим себе си и хората в държавата, което е наше задължение. Тези предизвикателства се решават от парламентаризма, поне според общественото развитие от последните стотици години.  Това е начинът, по който се гарантират гражданските права на различни групи граждани”. Това заяви народният представител от ПГ на "БСП за България" Антон Кутев от трибуната на Народното събрание.  

Той  посочи, че освен хората, които се страхуват от заразата, в българското общество е пълно с хора, които се страхуват от безработица, от глад,  и от фалити : „Именно представителството на тези хора представлява парламентът. Когато дадем властта на едните, които ни пазят от болестта, ние всъщност позволяваме да се потъпкват правата на ония, които може да се страхуват от болестта, но се страхуват и от друго. Ролята на парламентаризма е точно това, че трябва да има защитници на различни групи хора".

Кутев коментира, че с това , което управляващите правят, ще  изведат страната по много по-лош път . "Тази отговорност ще трябва да понесете само след няколко месеца, когато хората се обърнат към вас с  "Какво направихте?"- изтъкна Кутев.

Той  заяви, че според Конституцията, Народното събрание в република с парламентарно управление, е  органът, който не бива да спира да работи. „Това е органът, който изразява гражданските права. Със спирането на работа на Народното събрание, това  е престъпление срещу държавността", завърши Антон Кутев.