БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Арестуваха полицаи за продажба на наркотици

Арестуваха полицаи за продажба на наркотици

По предварителна информация, задържаните са служители на 4-то РПУ в София

Арестът е извършен при акция на „Вътрешна сигурност” в кв. "Лагера" под ръководството на Софийска градска прокуратура, а тримата задържани по подозрение за наркоразпространение са служители в звено "Охранителна полиция". Акцията на МВР е в резултат на тримесечно разследване. 

Огледът при първия арест продължи повече от три часа, като на място бяха броени пари, а свидетели разказват и за открита при акцията дрога.

Те твърдят, че в "Лагера" свободно се продават наркотици и многократно са подавали сигнали за това. Текат обиски в частни жилища за събиране на доказателства.

Продажбата на дрога в столицата е със свободен, лесен и бърз достъп от години, алармират непрекъснато граждани. Жителите на кв. "Лагера" си обясняват наркоразпространението с вероятна протекция и съдружие между дилърите и представители на органите на реда. 

В петък един от полицаите беше освободен от ареста, поради липса на преки доказателства и стана ясно, че дрогата, която вероятно е била разпространявана е била синтетична, като за целта е била създадена мрежа от наркоразпространители в кв. "Лагера".