БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БАГЕРИ СРЕЩУ ХОРА В ОВЧА КУПЕЛ - БИТКАТА ПРОДЪЛЖАВА

КОЛКО СТРУВА КМЕТСКАТА ДУМА? ПОДМЯНА ЛИ Е ПРОМЯНАТА?

Багери и строители отново нападнаха природата в зелената територия на квартал Овча Купел на улица Войводина могила до Владайска река.
Припомням, че целият квартал вече близо месец се бори срещу презастрояването.
Оказва се, че въпреки уверенията на кмета на Овча купел Ангел Стефанов, че изграждането на нов комплекс и път през сърцето на квартала няма да се случат, собственици и инвеститори са вдигнали повторно загражденията и са направили освещаване на обекта с импровизирана трапеза на самото място.

Това обещание, че кметът Стефанов, че ще спре стоежите, е неспазено. Същевременно през съда жители на Овча купел оспорват разрешението да се строи, което автоматично трябва да спре машините, докато не се произнесе Тмида по казуса.
Заради това, хората от квартала ще искат и неговата оставка, заедно с поисканите вече оставки на столичния кмет Фандъкова и на главния архитект Здравков.

И ето какво става от началото на тази седмица до този момент - на терена кипи усилено разкопаване, предприето от собствениците и инвеститорите от пернишката фирма Славстрой. Очевидци разказаха пред БСТВ, че граждани, включително и майки с колички, дошли срещу багерите, са били блъскани и заплашвани с физическа разправа. Освен са им взимани и телефоните, за да не снимат агресията.

Днес, видимо ядосан от протестиращите, кметът им се скарал, с думите: цитирани от потърпевшите: "Вие ми разказахте играта с тоя протест! Какво ви пука, нали изборите минаха!". Кметът Ангел Стефанов е избран на поста като представител на партията Демократична България.