БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Бетонофрения - вижте черноморския ни бряг преди и сега (СНИМКИ)

Бетонофрения - вижте черноморския ни бряг преди и сега (СНИМКИ)

Синеморец, Резово, Крапец и всички останали не бетонирани крайбрежия ги очаква една и съща участ, ако само се цъка с език и се гледа отстрани, пише Борислав Борисов

Борислав Борисов, учредител на фейсбук групата Да не допуснем с. Синеморец да се превърне в Слънчев Бряг!, направи потресаващ фотопаралел между начина, по който е изглеждал българският морски бряг преди двайсетина години, и бетономорието днес. Той публикува в социалната мрежа албум, наречен #БЕТОНОФРЕНИЯ, със снимки на плажовете, видени от "птичи поглед".

Борисов е придружил фотосите с послание: 

"Създавам албума, за да видят всички черно на бяло до какво водят престъпленията срещу природата! Архитекти, общини, инспекции, министерства - всички те участват в бетонирането на нашата природа. И всеки един, който бездейства е съучастник в това унищожение!!!
Синеморец, Резово, Крапец и всички останали не бетонирани крайбрежия ги очаква една и съща участ, ако само се цъка с език и се гледа отстрани. Ако не се обединим и не протестираме да се спре бетонирането на "Зона А", чрез коренни промени в ЗУЧК - никой от власт имащите няма да го предложи или направи!!! "

Източници: СЕГА, Фейсбук