БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

"БЕТОНОМОРИЕТО" ПРИВЛЕЧЕ ПОГЛЕДА НА МЕЖДУНАРОДНИТЕ МЕДИИ

"БЕТОНОМОРИЕТО" ПРИВЛЕЧЕ ПОГЛЕДА НА МЕЖДУНАРОДНИТЕ МЕДИИ

Дали България ще привлече български туристи по своето Черноморие това лято?

Бетонното безобразие по българското черноморие и отлива на родните туристи от него привлече световните медии. Така водещият информационен канал Юронюз в свой репортаж разказва как дори и коронавирусът и затрудненията при пресичането на границите не могат да спрат разочарования от родината си български турист да се върне на застроеното Черноморие, предпочитайки Гърция и Турция.

Дали България ще привлече български туристи по своето Черноморие това лято? Очаква се Covid-19 да държи чужденците далеч, но местните почиващи малко се интересуват от своята страна, тъй като от години предпочитат Турция и Гърция, разказва телевизия "Евронюз" в своя репортаж от България.

„Напълно бяха зачеркнати надеждите на хотелиерите да видят български туристи. Свикналите на почивка в Гърция трудно могат да бъдат върнати обратно, коментира в репортажа Димитър Попов от Българската асоциация на туристическите агенции и туроператори.

"Юронюз" разкрива й разковничето - строежите развалят крайбрежието. Девствените места се топят, а критиците наричат всичко това „Бетономорие“. Повечето от все още свободната земя е в защитени територии и природни паркове, но инвеститорите намират различни начини да заобиколят препятствията. Като тъжен пример е посочена печално известната в последните месеци местност Алепу с подпорната конструкция.