БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БЕЗ МАСКИ НА ЗАКРИТО, НО САМО ЗА ВАКСИНИРАНИ

Топлото време и спадът на заболеваемостта у нас са причина от здравното министерство да облекчат някои мерки, въведени заради коронавируса, но само за ваксинирани

Без маски на закрито, но само за ваксинирани от понеделник - 14 юни. Това предлага заместник здравния министър Александър Златанов.
"Oбмисляме падане на маските в зали за спорт, фитнеси, фризьорски салони, малки търговски обекти, трудови колективи с не повече от 5-7 човека, но само където всички хора са имунизирани и представиш сертификат за това", обяви Златанов.

Топлото време и спадът на заболеваемостта у нас са причина от здравното министерство да облекчат някои мерки, въведени заради коронавируса, но само за ваксинирани.

Маските ще останат в големите търговски обекти, административните сгради, където не могат да се контролират хората, които са имунизирани. В градския транспорт също остава задължителното носене на маски.

В по-малките заведения, ако персоналът е ваксиниран, също ще са без маски. Контролът ще се следи именно от компетентните органи – РЗИ.

131 са новорегистрираните с коронавирус у нас през последното денонощие при направени почти 10 000 теста.

Най-много новорегистрирани случаи има в София - град и Пловдив - по 20.

Поставени са малко повече от 24 хиляди дози ваксини за последните 24 часа. Излекуваните са 499.