БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БЕЗАПЕЛАЦИОННА БЪЛГАРИЯ ПРЕГАЗИ ГРУЗИЯ С ЧЕТИРИ ГОЛА

БЕЗАПЕЛАЦИОННА БЪЛГАРИЯ ПРЕГАЗИ ГРУЗИЯ С ЧЕТИРИ ГОЛА

България приключи паузата за национални отбори със звучна победа с 4:1 над отбора на Грузия

В рамките на седем дни тимът, воден от Ясен Петров, направи 1:1 с европейския шампион Италия, след което победи Литва и грузинците.
Това е първи случай, в който България вкарва четири гола в един мач от 6 септември 2016 г., когато беше победен Люксембург с 4:3.
Попаденията за българския тим вкараха Тодор Неделев в 20-ата минута, Димитър Илиев от дузпа в 34-ата, Спас Делев в 44-ата и Андреа Христов в 53-ата. Българският национален тим записа и серия от три или повече мача поред, в които не губи, за пръв път от периода ноември 2018 - март 2019 г.

Ясен Петров направи девет промени от състава, който победи Литва в световна квалификация три дни по-рано. Николай Михайлов получи шанс да бъде титуляр, заедно с Димитър Велковски, Васил Божиков, Илиан Илиев, Димитър Илиев и Борислав Цонев.
Междувременно Северна Ирландия и Швейцария завършиха 0:0 в мач от група С, където е и България. Равенството обаче запазва надеждите на националите за класиране на Световните финали. След този резултат съставът на Ясен Петров е на 3 точки от “кръстоносците”, които са втори с мач по-малко.