БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БЪЛГАРИЯ Е В ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - ПРАВИТЕЛСТВОТО ДАВА ГРЕШНИ СИГНАЛИ

Правителството спестява капиталовите разходи за да генерира измислен излишък и после го харчи не ефективно. Освен липса на инвестиции имаме и липса на квалифицирани кадри

Според Мика Закова общата световна икономическа картина красноречиво показва, че националните икономики се задъхват и бизнесът, както и печалбите в отделните държави са на практика в рецесия. Затова всякакви уверения на правителството, че България е в стабилност и , че има икономически ръст са несериозни.

Здравословната инфлация е почти е до 2 процента, а сега у нас тя е почти три процента. Икономистите са категорични, че няма как България да е добре след като основните партньори зад граница са зле. Най-зле е Германия. Тя вече е в рецесия. Следващият важен търговски партньор е Италия, която също е в тежка финансова криза. Страните извън ЕС, които са сред основните икономически партньори на България са Турция и Китай, но колкото и силни да са те, при тях също кризата настъпва.

Зайкова алармира, че правителството спестява капиталовите разходи за да генерира измислен излишък и го харчи неефективно и освен липса на инвестиции държавата има и липса на квалифицирани кадри.


Автор: Варсен Такворян
varsen_7da35cafbdc0ceb9b32176a1cc551848.jpeg