БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БЪЛГАРИЯ ОБЪРНА СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ С ДВА ГОЛА НА НЕДЕЛЕВ В СОФИЯ

БЪЛГАРИЯ ОБЪРНА СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ С ДВА ГОЛА НА НЕДЕЛЕВ В СОФИЯ

Тодор Неделев се превърна в герой за България с два гола в 53-ата и 63-ата минута, с които донесе обрата

Националният отбор по футбол взе втора победа в световните квалификации, надигравайки Северна Ирландия с 2:1 на стадион "Васил Левски" в София. Тимът, воден от Ясен Петров, се реваншира за загубата от Литва няколко дни по-рано, въпреки че не направи най-добрия си мач.

Тодор Неделев се превърна в герой за България с два гола в 53-ата и 63-ата минута, с които донесе обрата. Преди това Северна Ирландия поведе с попадение на Конър Уошингтън в 36-ата минута. Силен мач изигра и вратарят Иван Караджов, благодарение на когото България получи само един гол преди почивката.
Въпреки успеха лъвовете окончателно загубиха шансове за класиране на Мондиал 2022, тъй като Швейцария победи Литва и така, също като Италия, си гарантира едно от първите две места в потока. Двата тима делят първата позиция с по 14 точки.

С победата българските футболисти събраха осем точки и се изкачиха на трето място в група С след седем мача. Северна Ирландия е четвърти с шест двубоя и пет точки.
Въпреки успеха лъвовете окончателно загубиха шансове за класиране на Мондиал 2022, тъй като Швейцария победи Литва и така, също като Италия, си гарантира едно от първите две места в потока.
Пред България са Италия и Швейцария, които делят първата позиция с по 14 точки.
Двубоят се проведе само часове след конгреса на Българския футболен съюз (БФС), на който Борислав Михайлов беше преизбран за пети мандат начело на организацията. Той победи с 11 гласа Димитър Бербатов (241:230).
Михайлов обаче не присъстваше на срещата, тя беше изгледана от членовете на изпълнителния комитет Емил Костадинов и Михаил Касабов.
На Националния стадион "Васил Левски" имаше около 200 присъстващи, сред тях беше и президентът на България Румен Радев. Впечатление направи, че той не беше във ВИП ложата