БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

България остана на крачка от олимпийската мечта

България остана на крачка от олимпийската мечта

Момчетата на Пранди изпуснаха спечелен мач срещу Бразилия

Българският национален отбор по волейбол остана много близо до класиране на Олимпийските игри в Токио, но все пак отстъпи на актуалния първенец Бразилия с 2:3 гейма (25:23, 25:19, 30:32, 16:25, 11:15) на квалификацията във Варна.

Над всички в мача бе посрещачът Йоанди Леал с 22 точки (21 атака), а Уолас записа 20 (15 атака, 4 аса). За нашите Цветан Соколов направи 19 точки (17 атака), докато Мартин Атанасов се отчете с 18 (15 атака). България започна много силно и доминираше играта в първите две части.

С помощта на горещата варненска публика родните национали бяха почти безгрешни на всеки един от елементите, докато бразилците видимо изглеждаха объркани и разколебани. Нашите показаха и дух, след като Тодор Скримов се контузи много лошо в началото на втората част, но бе заменен чудесно от Розалин Пенчев (15 точки). В третия гейм Бразилия постепенно напипа играта си с включването на Рикардо Лукарели и в крайна сметка измъкна маратонската трета част, продължила 47 минути. Четвъртия гейм също започна равностойно, но към средата на частта бразилците натиснаха в атака и на сервис, за да я затворят на 16.

В решителния пети гейм нашите отново дадоха здрава битка на олимпийските шампиони, но те вече бяха перфектни във всички елементи и не позволиха на момчетата, водени от Силвано Пранди да осъществят изненадата.