БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА ГЛАСУВАТ - ВИСОКА АКТИВНОСТ НА ИЗБОРИТЕ В БЕРЛИН И МЮНХЕН

Засега няма данни за нарушения или особени проблеми

В Барселона изборният ден минава спокойно. По обяд опашката е била от около 1000 души и преминаването ѝ отнема около час. Проблеми с машините няма, но хората масово се оплакват, че не е имало достатъчно добри инструкции за справяне с машината - на входа на една от секциите е имало единствено разпечатан лист формат А4.

Опашка се изви и във Франция. ЖЕЛАЕЩИТЕ БЪЛГАРИ Е ТРЯБВАЛО ДА ИЗЧАКАТ ОКОЛО ПОЛОВИН ЧАС, ЗА ДА МОГАТ УПРАЖНЯТ ПРАВОТО СИ ГЛАС.

При умерен интерес премина гласуването във Виена, където има 8 избирателни секции. Желаещите можеха да гласуват и в Линц, Грац, Клагенфурт, Брегенц, Залцбург, Велс и Инсбрук.

Висока активност има и този път на изборите в Германия. Опашки се извиха пред посолството ни в Берлин, както и пред генералното консулство в Мюнхен. Наплив от гласуващи има и в Нюрнберг.

Сънародниците ни зад граница отново показаха познатият ентусиазъм за участие в избори. В съседна Гърция има 26 секции, КАТО в Солун се гласува в Генералното консулство. По обяд пред секцията се образува дълга опашка. До 14 часа там бяха гласували около 150 души.