БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Близо 10 000 протестират за пореден ден в центъра на София

Близо 10 000 протестират за пореден ден в центъра на София

Протестът е под надслов  "Да защитим демокрацията от ботушите на властта, за да кажем "НЕ" на полицейското насилие и провокацията на управляващите".

Близо 10 000 се събраха на днешния антиправителствен протест пред Президенството. Според наблюдатели това е един от най-масовите протести в последните 10 години! Огромна част от протестиращите са млади хора, които директно заявяват пред камерата на БСТВ, че искат да живеят в правова и свободна държава. Този път той е под надслов  "Да защитим демокрацията от ботушите на властта, за да кажем "НЕ" на полицейското насилие и провокацията на управляващите".

Движението в центъра на София е блокирано. Плътен полицейски кордон има около сградата на Министерския съвет. Протестът протича спокойно и напрежение няма.

Протестиращите окупираха бул. "Цар Освободител" и бул. "Дондуков", а след това се насочиха към „Орлов мост“. Хората престояха няколко минути пред сградата на Народното събрание и скандираха "Гешев е позор", "оставка" и "мафия".  След това множеството се придвижи до "Орлов мост" и спря движението там.  Протестиращите се върнаха по ул. "Гурко", където освирка сградата на МВР.  Три часа след началото на протеста те отново се върнаха пред сградата на президентството.

Протестът беше организиран в социалните мрежи. Има и конкретен повод - кадрите в интернет, на които се вижда упражняването на полицейско насилие от снощния протест. 

Присъстващи споделиха пред БСТВ, че са на протеста заради ниския стандарт на живот в страната, заради мафията, която е обсебила държавата и заради некадърното управление на ГЕРБ и Борисов. 

 

Снимки: БНР, Интернет