БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Блокирани остават 3 ключови кръстовища в София

Блокирани остават 3 ключови кръстовища в София

Антиправителствените протести продължават

Антиправителствените протести продължават. Блокирани заради палатковите лагери остават кръстовищата на Орлов мост, при Софийския университет и при Президентството. И в трите лагера нощта е преминала спокойно.

Движението по бул. "Цар Освободител" между Парламента и БНБ е свободно. 

Пред Президентството има няколко палатки. Намиращите се в тях заявиха, че няма да се откажат от исканията си за оставка на цялото правителство и на главния прокурор. 

"Ние искаме цялото правителство да си ходи, заедно с Гешев. Така да се решават въпросите! Гешев реално държи цялата власт и това не е решение на проблема. Той помилва всички престъпници, той си затваря очите пред тези корупционни сделки и големи кражби, така че без единия или без другия просто проблемът си остава. Сигурно пречим на другите хора, които не са протестиращи, но държавата повече пречи на народа си", заяви един от протестиращите.

Антиправителствени протести днес ще има и в Пловдив и Ловеч.

В Ловешко протестиращи планират да блокират тази вечер движението на пътя София - Варна в района на пътен възел „Абланица“край града. Те настояват за оставките на правителството и главния прокурор Иван Гешев.

На площад „Съединение“ в Пловдив е насрочен протест с искания за оставките на правителството и главният прокурор. Затворени за движение ще бъдат части от 4 булеварда. Очаква се шествието да потегли около 20 часа, като участниците в демонстрацията ще блокират и няколко централни кръстовища. 19 автобусни линии ще са с променени маршрути до 21:30 часа.

Източник: БНР