БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Борислав Гуцанов: БСП винаги е била за мирно решаване на спорните въпроси

Борислав Гуцанов: БСП винаги е била за мирно решаване на спорните въпроси

Социалистът категорично заяви, че в коалицията има ясно коалиционно споразумение относно отношенията между България и Русия

"Очакваме да имаме пълната информация какво е реалното състояние в отношенията между Украйна и Русия, какво се случва по границата и най вече от гледан точка на евентуален конфликт - дали може да бъде избегнат, за да може да се вземат правилните политически решения. От ключово значение е каква информация ще получим днес", това каза в ефира на Nova News народният представител от БСП Борислав Гуцанов във връзка с очакванията на левицата за изслушването на министър-председателят Кирил Петков, което ще се проведе днес в Народното събрание.

Социалистът категорично заяви, че в коалицията има ясно коалиционно споразумение относно отношенията между България и Русия. По думите му в коалиционното споразумение е написано, че трябва да има равноправен диалог между България и Русия на базата на взаимно изгодни сътрудничества - в областта на икономиката, туризмът, енергетиката, образованието, културата. "Има една историческа обективна свързаност между България и Русия, която също оказва своето влияние", допълни Гуцанов.