БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БОРИСОВ И ВИНЕТКИТЕ - ПОРЕДНИЯТ ФАРС

В абсолютен фарс се превърна изслушването на премиера Бойко Борисов в парламента, посветено на сюрреалистичното внедряване на тол системата у нас

Борисов прекара в пленарната зала около половин час, като отговаряше лаконично на въпросите от парламентарната група на БСП, а после бързo се изниза от събранието на път за Министерския съвет. За провала на дискусията помогнаха самоотвержено неговите съпартийци от ГЕРБ, партньорите му от „Обединени патриоти“, както и ДПС, и „Воля“, които не намериха за нужно да му зададат нито един въпрос.

Паниран от предстоящото изслушване, вчера вечерта премиерът Борисов свика спешно заседание на МС и реши да отложи старта на тол системата за 27 март на извънредна среща с транспортния бранш. За да стане факт това решение обаче, ще трябва да се променят закона и наредбите за толсистемата, при това със задна дата.
Ако е било толкова лесно, вие да сте въвели тол системата, обърна се премиерът към БСП.

На обвиненията, че заради решение на правителството жителите на София са били принудени да купуват винетки за движение в рамките на общината, Борисов отговори кратко: „Нито едно нещо, което сме обещали, не сме го неизпълнили. В момента, в който проблемът дойде на дневен ред, в този момент сме го решили.“
След което внезапно се подсети, че НОИ щял да фалира, ако плати на всички болничните за карантина, както призова вчера Корнелия Нинова.

Подразнен от оперетното поведение и лаконичните отговори на Борисов, Георги Свиленски от БСП заяви, че премиерът въобще не знае за какво става въпрос.