БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Борисов от Брюксел уверява, че епидемията у нас е под контрол

Борисов от Брюксел уверява, че епидемията у нас е под контрол

Той, обичайно, похвали българските власти, че се справят с епидемията

Въпреки нарастващия брой заразени с коронавирус у нас, премиерът Бойко Борисов продължава да твърди, че всичко е под контрол. Той е в Брюксел, на заседание на Европейския съвет. И този форум не бе подминат от COVID-19. Председателят на Еврокомосията Урсула фон дер Лайен си тръгна предсрочно заради заразен в екипа й, полският премиер не присъства на срещата, защото е под карантина.

Борисов обяви, че общият план за действие на ЕС е най-накрая приет, но критикува някои държави, че взимали панически решения и така плашели останалите държави.

Той, обичайно, похвали българските власти, че се справят с епидемията. И подчерта, че всичко зависи от спазването на мерките. Затова апелирам за дистанция, дезинфекция и носене на маски, написа Бойко Борисов във Фейсбук.

Смятам, че мерките които страната ни взима са достатъчни. Грижим се и за психическото здраве на хората. Апелирам за повече самоконтрол и отговорност. В България добре имаме добре разписани правила от Министерството на здравеопазването и, ако всички ги спазваме, няма да се налага въвеждането на нови, добави още Борисов.

Убеден съм, че децата трябва да ходят на училище. Благодаря на учителите, които ежедневно, отговорно и с грижа дават знания на децата в класните стаи.

Карантината у нас ще бъде намалена на 10 дни. Българската държава е осигурила необходимия брой тестове, за да може лекарите да вършат своята работа, гласи още съобщението на премиера в социалните мрежи.

 Източник: Дума