БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БОРИСОВ СЪС СТРАННА ПОЗИЦИЯ ЗА ВАКСИНАЦИОННИТЕ ПАСПОРТИ - И "ЗА" И "ПРОТИВ"

БОРИСОВ СЪС СТРАННА ПОЗИЦИЯ ЗА ВАКСИНАЦИОННИТЕ ПАСПОРТИ - И "ЗА" И "ПРОТИВ"

В деня на Eвропейския съвет на лидерите за така наречените ваксинационни паспорти, Борисов на практика извъртя позицията два пъти

Премиерът Бойко Борисов със странна позиция - хем подкрепя пътуване само след ваксинация, хем е против ограничаване на пътуванията за неваксинираните. В деня на Eвропейския съвет на лидерите за така наречените ваксинационни паспорти, Борисов на практика извъртя позицията два пъти. Сутринта бе за въвеждането им, въпреки че до този момент бе резервиран, а вечерта след Европейски съвет отново даде да се разбере, че не им е дошло времето. Както вече станa ясно, лидерите на държавите от ЕС не постигнаха съгласие за тези паспорти и си дадоха още три месеца за проучване на въпроса.

След срещата Борисов приветства идеята да бъдат осигурени бързи коридори за защитените от ковид-19 граждани - това с прости думи означава - привилегия да пътуват за онези , които са ваксинирани.

В същото време Борисов поиска да се запазят личните им данни, което няма как да стане при наличието на сертификат за ваксинация.

Освен това, според българския премиер хората, които не са се ваксинирали, не трябва да бъдат ограничавани да пътуват.

Това, обаче, може да стане, ако пътниците не се разделят на ваксинирани и неваксинирани.

Така накрая излезе, че Борисов е колкото за, толкова и против ваксинационните паспорти.