БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Борисов циничен: Да отида да ревна ли?

Борисов циничен: Да отида да ревна ли?

Свалянето на доверието от правителството на Радев е пряка намеса в независимостта на властите, заяви Борисов

"Той не ни е избирал? Как ще свали доверие от нещо, което няма! Какво да направя?! Да отида да ревна отпред - моля ти се, довери ми се!". Така премиерът Бойко Борисов коментира изявлението на президента, в което обяви, че снема доверието си от правителството.
Борисов е в Перник, за да инспектира строежа на новия возопровод край Мало Бучино. Изчака обаче търпеливо репортерите, за да отговори на въпросите им за Румен Радев. В типичния си циничен стил, премиерът обясни как държавният глава си е изпуснал нервите и че при него подобни решения били "на настроение".
"Изпуснал си е нервите. По никакви теми не сме работили заедно, че да търсим подкрепата си."
Премиерът предположи, че изявлението на Радев може да е анонс, че ще прави своя партия. Запитан ще участва ли в консултативните съвети при президента, Борисов каза: "Той няма да ни кани! То не може - днес сваляш доверие, а утре ни каниш да си говорим, че икономиката на страната върви добре."
Това е пряка намеса в независимостта на властите, смята Борисов. Президентът нямал право така да коментира правителство, спечелило доверието на хората.
"Той е на настроение малко, заради проблемите, които има с прокуратурата", заключи премиерът.
Дори се опита да обясни, че той пръв е свалил доверието си от държавния глава. Припомни свои думи от декември, когато заяви, че Румен Радев за него повече не е президент като обединител, защото разединявал нацията.
После стана нервен и се поскара на медиите: "Хабите ми енергията! По никакъв начин не ме интересува! Вие като някакви мисирки тичате - ту-ту-ту. Какво ме гоните!". След малко изпусна парата и се извини.
Борисов обясни, че няма намерение да се кандидатира за президент. Изкарвам си мандата и ще се занимавам с партията, отсече лидерът на ГЕРБ.

Източник: Дума