БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСП ЧЕСТВА НА БУЗЛУДЖА 129-ТА ГОДИШНИНА НА ПАРТИЯТА

БСП ЧЕСТВА НА БУЗЛУДЖА 129-ТА ГОДИШНИНА НА ПАРТИЯТА

Социалистите ще отбележат 129-та годишнина от основаването на партията си, макар и без традиционния голям национален събор

Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще произнесе слово пред паметника на основателя на социалистическото движение Димитър Благоев под връх Бузлуджа, което се очаква да вдигне духа и решимостта на най-влиятелната опозиционна сила, в момент, в който България е буквално разтърсена от антиправителствени протести и жестока криза на управлението.

За зараждането на лявото движение в България ще говори историкът проф. Искра Баева.

Според предварителната програма от 10.30 часа, членовете на Изпълнителното бюро, Парламентарната група на „БСП за България”, ръководствата на общинските и областни организации на Старозагорска и Габровска област ще поднесат венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд.

От 13.00 часа ще бъдат поднесени цветя и на Паметника на свободата на връх „Шипка” в чест на боевете при Шипка по време на Руско-турската война и на 142-ата годишнина от Освобождението на България.

Припомняме, че миналата седмица, на 25 юли, социалистите проведоха национален митинг-протест в София под надслов „Бузлуджа на жълтите павета“. Там лидерът на партията Корнелия Нинова заяви:

„Скъпи социалисти, за нас е отредено да бъдем водачи, особено в този труден момент за България и за Европа.
Ние можем да бъдем водачи на своя народ. Като го обединим и го поведем по пътя, по който можем да начертаем. Със силата, която имаме. С достойнството на българи.
Единни и заедно за децата ни, за семействата ни, за родителите ни и за България!“