БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСП дава на прокуратурата още документи по случая "Ало, Банов съм"

БСП дава на прокуратурата още документи по случая "Ало, Банов съм"

Левицата ще обжалва решението да няма разследване срещу културния министър

Йончева обаче бе категорична, че аудиозаписът недвусмислено показва, че Банов е наредил да бъдат подправени документи. А документите показват, че това, което е наредил Банов, се е случило, подчерта водачът на евролистата на БСП.
Очевидно е, че подготвят съдбата на „Ало, Банов съм“ да е същата, каквато бе съдбата на „Ало, Ваньо“, коментира тя. В аферата „Ало, Ваньо“ министър-председателят нареди да бъде спряна проверка на шефа на митниците. Разследващият прокурор, който трябваше да разследва „Ало, Ваньо“, оглави антикорупционния орган, припомни Йончева.
Очакваме по същия начин последната афера „Апартаментгейт“ да бъде потулена и да не се потърси съдебна отговорност, добави журналистката.
Тя обяви, че следващата седмица ще представи категорични доказателства за това, че Боил Банов е наредил фалшификация на документи. Получихме от МРРБ допълнителни документи, които доказват, че става дума за документално престъпление, за измама, за престъпление срещу финансовата система при изразходването на европейски средства, каза още Елена Йончева.