БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

БСП ИСКА ПРОКУРАТУРАТА ДА ВЛЕЗЕ В МОСВ

„Как се харчат европарите за сметища, водопроводи и канализации, има ли контрол при усвояването на средства за инвестиционни и неинвестиционни проекти в Министерството на околната ареда и водите?“

Как се харчат европарите за сметища, водопроводи и канализации, има ли контрол при усвояването на средства за инвестиционни и неинвестиционни проекти в Министерството на околната ареда и водите?“
Това попита депутатът от БСП Иван Иванов от трибуната в парламента, а Емил Димитров - Ревизоро, министърът на околната среда и водите, даде неясни отговори - че има общини, които усвояват парите по проектите си, а други - не и това ще продължава, независимо кой е министърът.
Стана ясно, че европарите се харчат на принципа "куче влачи, диря няма".

Иван Иванов от БСП остана крайно недоволен от отговора на Емил Димитров и съобщи от парламентарната трибуна, че лично министърът на околната среда и водите, не ъкде да е, а в кулоарите на парламента е разпределял кой ще спечели и кой не проектите в екоминистерството. Иванов е категоричен, че прокуратурата трябва да провери не само корупционните схеми с вноса на боклук, но и как се печелят проекти в екоминистерството.

На второто питане от Иван Иванов - заплашен ли е Шумен да остане без вода наесен, след като язовир Тича е на санитарния минимум още сега, министър Димитров даде нагъл отговор:

"Водата в язовир Тича е за земеделие, а не за питейни нужди - има сондажи с питейна вода за града, ама искате вода от язовира защото ви е по-евтина"

Иначе, за цялостното състояние на язовирите в страната Ревизоро обясни, че вода имало достатъчно, даже имало проблем с язовир "Искър" как да бъде източен, че бил пълен на 80%.
Докато аз съм министър, вода ще има, заяви министърът на околната среда и водите, вероятно след разговор с Господ, защото дългосрочните метеопрогнози за лятото са доста песемистични откъм вероятност за порои и бури. Напротив - очаква ни горещо и сухо време.