БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСП кани социалистите на Бузлуджа на 1 август /ВИДЕО/

Няма да се състои обаче традиционния празник-събор на Историческата поляна, но от левицата канят всеки социалист, който има желание да отбележи празника, да се качи на върха

БСП ще отбележи 129-тата годишнина от учредяването на партията на връх Бузлуджа тази година. Няма да се състои обаче традиционния празник-събор на Историческата поляна, но от левицата канят всеки социалист, който има желание да отбележи празника, да се качи на върха. Създали сме всички условия, увери Кристиан Вигенин след днешното заседание на Изпълнителното бюро на партията.

Още на 21 юли Изпълнителното бюро съвместно с ПГ реши, че в допълнение към протеста, който се проведе в събота на 25 юли ще организираме отбелязване на годишнината от учредяването на БСП на Бузлуджа на 1 август. В 10.30 ч. сутринта ще бъдат поднесени цветя първо на паметника на Хаджи Димитър, на Димитър Благоев, а по-късно и на храм-паметника Шипка. Още оттогава тече и подготовката. Създали сме всички условия всеки български социалист, който има желание да отбележи този празник да се присъедини към нас, добави Вигенин.