БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСП: ЛЕВИЦАТА НАПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА СЪСТАВИ РАБОТЕЩ КАБИНЕТ В ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ

БСП ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА СЕ БОРИ ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ

Неползотворна – така БСП определя работата на 46-ото народно събрание. Според социалистите Парламентът ще бъде запомнен с продължаването на задкулисието, а не с борбата срещу него.

„БСП направи всичко възможно наистина да се осъществи едно правителство на промяната и моделът, за който всички говореха, че искат да бъде сменен, наистина да бъде сменен. За съжаление партиите на промяната или подмяната не узряха за това или бяха заставени да не го направят“, заяви Христо Проданов.

Основната задача на Парламента – да излъчи правителство, остана неизпълнена и затова от левицата виждат 46-ото НС като неуспешно.

„Безспорно неуспеха на 46-ото народно събрание е това, че то не можа да състави редовен кабинет. Успех е актуализацията на бюджета, която искаше БСП и без която държавата не можеше да просъществува поради това, че предстоят кризи, които трудно ще бъдат овладени дори и с актуализацията“, заяви Иван Ченчев.

Според левицата сред положителните неща в 46-ото НС е частичното възобновяване на диалога сред партиите, но недостатъчно, за да се постигне консенсус по важните за гражданите теми. Това е и нещото, върху което трябва да се наблегне в следващия 47-ми парламент.

„Първо да се загърби задкулисието, да се преглътне партийното и личното его и да се постави фокус върху държавата и развитието ѝ. Да се поеме отговорност за съдбините на България и всеки един гражданин", заяви Филип Попов.

От БСП са категорични, че и в 47-ия парламент ще продължат да защитават политиките и платформата си и да работят за българските граждани.