БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСП предлага лечението на деца до 14 години да е безплатно /ВИДЕО/

Той обърна внимание и на трудностите, които общопрактикуващите лекари изпитват при закупуването на нова апаратура за своите кабинети

Парламентарната група на „БСП за България“  предлага  лечението на деца до 14 години да е безплатно – за тях и за техните семейства. Това ще касае 130 млн. лв от бюджета и ще е от особена важност в условията на пандемия.  

Това предложение по време на обсъждането на второ четене на бюджета на НЗОК в пленарна зала направи народният представител от парламентарната група на левицата Георги Йорданов.

Той обърна внимание и на трудностите, които общопрактикуващите лекари изпитват при закупуването на нова апаратура за своите кабинети. „Предлагаме да бъде създаден гаранционен фонд, за начало само от 10 млн. лв., който ще гарантира кредити на общопрактикуващите лекари, с които да закупят диагностична апаратура и апаратура, която би им позволила да правят тестове в техните кабинети. След изчерпването на този фонд, той да започне да се пълни отново от вноските им“, предложи още социалистът.