БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСП: При срутището ГЕРБ корупцията убива /ВИДЕО/

БСП иска оставката на кмета на София Йорданка Фандъкова

Левицата излезе със специална Декларация на парламентарната група по случая с трагичния инцидент с убитото на столичен тротоар момче

„Всички ние тук в тази зала сме гневни на нелепата, ужасяващата случка, трагичния инцидент, при който загина едно момче, заради оголен кабел – едно българско дете. Всички сме свидетели как и какво се получава до момента – нищо. Няма нито една институция, която да даде отговор на това безумие“, заяви в пленарната зала на Народното събрание народният представител от Парламентарната група на „БСП за България“ Иван Ченчев. 

Острата критика депутатът отправи към мнозинството в парламента във връзка с фаталната злополука, при която 16-годишно дете загина за секунди от токов удар, настъпило оголен кабел на столичен булевард и последвалото няколкодневно мълчание по случая от страна на властта и институциите й.

Иван Ченчев настоя от името на Парламентарната група на левицата в парламента да се явят министър-председателят и кметът на София, за да дадат обяснения за драматичния случай със смъртта на момчето.

„От вчера се появи много сериозна информация, която говори, че този оголен кабел захранва павилиони, които са собственост или се държат от двама общински съветници на ГЕРБ“, обяви депутатът от БСП и посочи, че близо 100 са незаконните такива павилиони в столицата, притежавани или стопанисвани от съветници на ГЕРБ.