БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСП РАЗОБЛИЧИ И ОМАЛОМОЩИ МОДЕЛА "ГЕРБ"

БЕЗ БСП Е НЕВЪЗМОЖНО ФОРМИРАНЕТО НА НОВ КАБИНЕТ

Голямата политическа цел, която БСП си постави - отстраняването на ГЕРБ от властта е на път да се сбъдне. Това заяви пред БСТВ зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров. Той подчерта, че БСП за пореден път показва пълна последователност в поведението - да не участва, под никаква форма, в никакви договорки с ГЕРБ. Зафиров изрази надежда, че всички партии на промяната ще работят заедно, за да се смени моделът ГЕРБ.
 

"Разбира се, ако всички партии удържат на уговорката с всички избиратели, че няма да подкрепят правителство на ГЕРБ - било то експертно, било то маскирано под някаква друга форма. БСП стои твърдо на тази позиция - няма да участва под никаква форма в колаборация с ГЕРБ, под какъвто и да е благовиден предлог", заяви Зафиров.

Той отбеляза, че БСП е свършила основната работа по разобличаването на модела “ГЕРБ” пред българското общество, а други партии са се възползвали от омаломощаването на партията на Борисов.

"Едно от хубавите неща, които се случиха на тези избори - ако изобщо можем да говорим за нещо добро, е фактът - абсолютен и номинален, че нищо не може да се случи в това Народно събрание без БСП. Така решиха хората и така разположиха политическите сили. Вероятно няма да получим мандат за съставяне на правителство, но без БСП не е възможно формирането на такова.",  коментира Зафиров.


По повод предупреждението на лидерът на БСП Корнелия Нинова за готвени от Борисов и кабинета му смени в бордовете на директорите на държавните предприятия, болници и скъпият подарък на концесионера на летище София, Зафиров коментира така:

"Аз се надявам, че още следващата седмица президентът Радев да издаде указ и НС да заработи веднага, тъй като всеки ден, в който това правителство работи ще поднася такива изненади с надеждата, че те ще останат скрити за българското общество."

Зафиров коментира и мотивите за оставането на Корнелия Нинова начело на БСП:

"Ще бъде изключително безотговорно в момента и бих казал - предателски акт. Първо, защото Корнелия Нинова участва на пряк избор и го спечели по един убедителен начин само преди 6 месеца и твърдя отговорно, че дори след изборите нищо не се е променило в отношението на хората.... Второ, защото е абсолютно безотговорно БСП да бъде хвърлена в една лидерска криза точно сега, означава да не сме на висотата на изискванията на хората, които гласуваха. В момента БСП има нужда наистина от стабилно ръководство, защото сега пред България стоят големи предизвикателства."