БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

БСП ще предостави на прокуратурата документи за "Къщата в Барселона"

БСП ще предостави на прокуратурата документи за "Къщата в Барселона"

Това заяви журналистът - Елена Йончева

Елена Йончева приветства инициативата на главния прокурор да бъдат разследвани офщорните сметки и имотите на български политици в чужбина и подчерта, че ще помогне на разследването като предостави документи.

„Настояваме главният прокурор да проучи случая с къщата в Барселона. Разполагаме с всички необходими документи и ще му ги предоставим”. Това заяви в Хасково водачът на листата на „БСП за България” за предстоящите евроизбори Елена Йончева, която подчерта, че една от битките на левицата не само в България, но и в Европейския парламент, е борбата с корупцията.

Публикуваме пълния текст на Елена Йончева, който тя публикува в социалните мрежи:

Настояваме главният прокурор да проучи случая с къщата в Барселона. Разполагаме с всички необходими документи и ще му ги предоставим. Една от битките на левицата не само в България, но и в Европейския парламент, е борбата с корупцията. Приветстваме главния прокурор за инициативата му да бъдат разследвани офшорни сметки и имоти на български политици в чужбина и ще му помогнем, като предоставим документи за така наречената къща в Барселона. 1,7 млн. евро са постъпили по сметка на фирмата „EMA BGS SL“, която е регистрирана на адреса на къщата в Барселона – ул. „Францеск Ривалта”, 8. Управители на дружество, основано юли 2013 г., са Борислава Йовчева, а в последствие и нейният баща Георги Йовчев. Тези средства са предоставени от офшорната фирма „Palms Enterprises“ (Overseas) LTD , на която номинален собственик е кипърски безработен Никос Михайлидис.