БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

БСП сигнализира за купуване на гласове в полза на ДПС в Молдова

БСП сигнализира за купуване на гласове в полза на ДПС в Молдова

Междувременно дойде и информация, че БСП сигнализира ЦИК за грубо погазване на Изборния кодекс от страна на коалиция “Демократична България”

Сигнал за купуване на гласове в полза на ДПС беше изпратен от представителите на Коалиция "БСП за България" за секцията в Комрат, Молдова. Гласоподаватели са извозвани с автобус, като са им раздавани по 500 молдовски леи /50 лева/ на ръка.
По информация на БСП, в секциите в Тараклия, Комрат, Чадър Лунга и Вулканещи, отново в Молдова, поради нееднократно нарушаване тайната на вота при заснемане с телефон на попълнени бюлетини в полза на ДПС, е взето решение в изборното помещение да се влиза без мобилни устройства.
В секциите на територията на Република Молдова се гласува с хартиени бюлетини.
Сигналите са изпратени до Централна избирателна комисия, Министерство на вътрешните работи, Министерство на външните работи и посолството на България в Кишинев.

Междувременно дойде и информация, че БСП сигнализира ЦИК за грубо погазване на Изборния кодекс от страна на коалиция “Демократична България”.

Във Фейсбук страницата на “Да, България” коалицията агитира за гласуване за политически субект с номер 23, като същевременно публикуват социологически данни от изборния ден, като по този начин се манипулират нагласите на гласоподавателите.

Източник: Дума