БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

БСП върна третия мандат за съставяне на правителство (ВИДЕО)

Искам да ви поздравя за усилията, които положихте за съставяне на редовно правителство в една много трудна политическа обстановка, заяви държавният глава

Направихме всичко необходимо, за да изпълним третия мандат. Изведохме четири важни задачи пред бъдещо редовно правителство и парламент, заяви лидерът на „БСП за България“ Корнелия Нинова пред президента Румен Радев преди да върне неизпълнен третия и последен мандат за съставяне на правителство. Тя добави, че от партията й са поканили на разговори всички парламентарни сили, но е станало ясно, че не може да се събере съгласие и мнозинство за съставяне на кабинет.

Искам да ви поздравя за усилията, които положихте за съставяне на редовно правителство в една много трудна политическа обстановка. Пожелавам ви успех на предсрочните парламентарни избори, заяви държавният глава.

В петък миналата седмица лидерът Корнелия Нинова, след съвместно заседание на Изпълнителното бюро на БСП и политическата група на "БСП за България", обяви, че ще върнат мандата.

Преди това на поканата на БСП за лидерска среща във връзка с третия мандат за съставяне на правителство се отзоваха само три парламентарно представени политически сили - ГЕРБ-СДС, ДПС и "Български възход". От "Продължаваме Промяната", "Демократична България" и "Възраждане" не дойдоха на разговор.

Източник: БТА