БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

„БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ СЕ РЕГИСТРИРА В ЦИК СЪС 7 ХИЛЯДИ ПОДПИСА

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обобщи плюсовете от участието на партията в управлението и с какви нагласи тръгва левицата към вота на 2 октомври

БСП за България се ргистрира за предсрочните парламентарни избори на 2 октомври. Социалистите внесоха в Централната избирателна комисия 7000 подписа. Левицата ще се яви със “самочувствие за добре свършена работа” в редовното правителство. Това заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

Точно в 11ч. социалистите начело с председателя на партията Корнелия Нинова тръгнаха от Позитано 20 пеша. Освен документите за регистрация в Централната избирателна комисия, те носеха и папките със 7 хиляди подписа, от необходими мининум 2500.

След това лидерът на БСП Корнелия Нинова обобщи плюсовете от участието на партията в управлението и с какви нагласи тръгва левицата към вота на 2 октомври.

“Благодарение на нашето участие в редовното правителство имаше мощна социална програма, която помогна на много семейства да преминат през тежката зима. Борихме се с корупцията като спряхме рекета на фирмите. Вярваме, че хората ще ни оценяват по резултатите, които показахме”, "Имаме решения за това как да продължим нататък", заяви Нинова.

Тя представи 4 решения на партията, с които БСП гарантира, че ще преведе България през следващите месеци, ако влезе в следващия парламент.

Корнелия Нинова бе категорична, че БСП няма да прави коалиция с ГЕРБ и ДПС. Ще разговаря за съставяне на правителство с тези, които са готови да продължи борбата срещу кражби и източване на пари. Искаме реална социална държава, заяви още Нинова.