БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

"БСП за България" сключи споразумение с АБВ за съвместно участие в изборите

"БСП за България" сключи споразумение с АБВ за съвместно участие в изборите

Зам.-председателят на левицата Атанас Зафиров заяви, че процесът на консолидация в ляво не е спирал в последните години

Коалиция "БСП за България"" сключи споразумение с АБВ за съвместно участие в изборите за Народно събрание на 14.11.2021г.

Зам.-председателят на левицата Атанас Зафиров, който представляваше коалицията заяви, че процесът на консолидация в ляво не е спирал в последните години. Според него сега е намерен верният път. "Ние от БСП и "БСП за България" имаме желанието да развием и разширим коалицията и да вървим заедно напред", заяви социалистът. Той подчерта, че за това свидетелства и фактът, че на предните избори в широкото ляво обединение е имало 18 партии, организации, и граждански движения, а на тези избори те са 21. 

Атанас Зафиров подчерта, че по програма общите идеи между БСП и АБВ са повече, от тези по които се отличават. "Нашата съвместна работа в последния парламент беше много правилно разчетена от българския избирател, за това социологическите проучвания дават повишаване на доверието в нашата коалиция", обясни той.

Зафиров заяви, че БСП провежда редица срещи в последните дни със синдикати, работодатели и браншови организации. "На тези срещи ясно пролича, че напрежението в обществото е огромно. На всички ни е ясно, че следващото правителство го чакат много тежки времена. Много е важно на кой ще се гласува доверие, и кой е показал че може да изважда държавата от такива тежки ситуации", подчерта зам.-председателят на левицата. Зафиров заяви, че  БСП предлага три вида мерки. На първо място той посочи, че в краткосрочен план левицата предлага план за първите 100 дни с акцент в сферата на енергетиката, енергоносители, компенсация на социално слаби семейства; здравеопазване. Като средносрочни мерки на второ място Зафиров посочи Бюджет 2022г. "В най-оптимистичен вариант следващото Народно събрание може да започне в последната седмица на месец ноември. По-рано от средата на декември няма да може да се започне работа по бюджета. За това ние трябва да сме готови с предложение за Бюджет", каза той. В дългосрочен план Зафиров допълни, че левицата залага на пакет от законопроекти, касаещи социалната политика, доходите, образованието.