БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСП ЗАДАВА ВЪПРОСИ ЗА ПОЛИТИКИТЕ КЪМ РУСИЯ - БОЙКО БОРИСОВ ОТГОВАРЯ

БСП ЗАДАВА ВЪПРОСИ ЗА ПОЛИТИКИТЕ КЪМ РУСИЯ - БОЙКО БОРИСОВ ОТГОВАРЯ

След дълъг период на отсъствие от парламентарен контрол, премиерът Борисов днес се качи на трибуната за да отговори на въпроси на депутата от БСП Атон Кутев

Питането се оказа удобна топка за Борисов, който използва случая да изтъкне напредъка на правителството си по реализацията на руски енергийни проекти като АЕЦ "Белене" и "Турски поток". Той за пореден път декларира внушението, че така наречената шпионска афера с българските "русофили" не е повлияла по никакъв начин на прекрасните, според Борисов, отношения между София и Москва. Премиерът уточни, че държавното участие във втората атомна централа ще се решава от парламента.

Изненадващо Бойко Борисов днес заяви пълно съгласие с позицията на БСП по отношение на антируските санкции, позиция, която многократно досега е отхвърлял. Той сподели, че се бил нагърбил да посредничи между Брюксел и Москва, но безуспешно: "видяхте какво се получи" - каза дословно от трибуната Борисов.
Не е по силите на България сама да постигне нещо по отношение на европейските санкции срещу Русия, оправда се Борисов и дори си позволи коментар с нотка на интрига, че, цитирам: "в Европейския съвет много държави лицемерно се изказват срещу санкциите, а при гласуване ги подкрепят".

Борисов се похвали, че догодина руския президент Владимир Путин ще дойде в България. Времето ще покаже кой ще го посрещне като ръководител на държавата.