БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БУРГАС ГЛАСУВА

Нормално започна изборния ден на територията на област Бургас с малки изключения заради отчетени проблечи с машини

Нормално започна изборния ден на територията на област Бургас с малки изключения заради отчетени проблечи с машини. Изборният ден обаче ще бъде запомнен с това че за първи път в историята на Бургас има избирателна урна на борда на кораб, който към този момент се намира в открито море.

365 хил души от Бургаска област ще могат да упражнят правото си на глас днес. На територията на града пък работят две мобилните урни, заради 51 подадени заявления на хора под карантина. А инАче заради необратими проблеми с машините в две от секциите в Карнобат и Бургас вече е гласува само с хартиени бюлетини. В няколко секции изборният ден закъсня със час пак заради машините.

Необичайно преминава денят в много от секциите и за членовете където се налага търпеливо разясняване и съдействие.

Слънчевото време пък позволи на хиляди да напълнят плажовете. 7771 са променили настоящия си адрес, за да могат да гласуват, докато са на почивка. Тези които са настанени в хотели обаче няма как да гласуват. Една част от туристите на Юг ще отидат до Турция, където да пуснат своя вот за българския парламен.
За първи път в историята на Бургас секция има и на борда на кораб, който към този момент се намира в открито море. Изборните резултати от плавателния съд, където гласуват 28 души, ще станат ясни още тази вечер.