БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

ЧЛЕНОВЕ И СИМПАТИЗАНТИ НА БСП БУРГАС ОТБЕЛЯЗАХА 1 МАЙ

Въпреки че голяма част от представителите на българската социалистическа партия от регион Бургас днес са в столицата заради националния съвет, привърженици на левицата спазиха традицията по честване на Деня на труда

Зарази спазване на противоепидемичните мерки с цел избягване на струпване на хора, социалистите в Бургас избраха да отбележат празника на труда с автошествие. С тематични червени балони, трикольор и лозунги те напомниха за международната работническа солидарност.

"Поводът е да напомним за онзи първи май през 1860-година когато излязоха протестиращите в Чикаго триста хиляди, за да искат осем часов работен ден, тогава започна всичко. Да запомним тези хора, които дадоха живота си да имаме достоен труд и осем часов работен ден", заяви Живко Господинов - общински съветник от БСП.

Мнозина от участниците си спомниха с носталгия за многохилядните манифестации по улиците на Бургас.

"Трудът като източник на удоволетворение за резултатите, трудът като източник на благосъстоянието и труда като уважение към хората. Липсата на уважение към труда според мене е липса на уважение на обществото към себе си, към всеки един от нас", заяви Таньо Атанасов - член на партията.

Автошествието премина през основните булеварди на Бургас и приключи до морската градина.