БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

Ден на национален траур в Албания

Ден на национален траур в Албания

Рано тази сутрин представители на албанските специални части с помощта на косовски и гръцки екипи възобновиха издирването на затрупани под руините хора

Правителството на Албания обяви днешния ден за Ден на национален траур. Днес ще бъде обявено извънредно положение в Тирана и Дуръс за период от 30 дни, предаде БГНЕС.

По информация на Албанската телеграфна агенция, на извънредно правителствено заседание е обсъдена ситуацията в страната след земетресението. Ще бъде създадена временна структура с участието на правителствени представители, предприемачи и чуждестранни партньори, които да разработят програма за възстановяване на щетите от земетресението.

Рано тази сутрин представители на албанските специални части с помощта на косовски и гръцки екипи възобновиха издирването на затрупани под руините хора в Туман, който беше най-силно засегнат от вчерашното земетресение.

Властите в Албания съобщават, че до момента броят на жертвите на земетресението са 27, а ранените са над 650. Регистрирани са множество щети на къщи и сгради, главно в Дуръс, Туман и Тирана. От руините са извадени повече от 45 души.