БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

Десетки хиляди социалисти от цялата страна се стичат към Бузлуджа за традиционния събор на левицата

Десетки хиляди социалисти от цялата страна се стичат към Бузлуджа за традиционния събор на левицата

Отбелязването на традиционния събор на левицата  започна вчера (26.07.2019г.) с редица мероприятия

Днес (27.07.2019г.) в местността Историческа поляна под връх Бузлуджа ще се проведе традиционният събор на левицата. В 10.45 часа, ще бъде дадено началото на първата художествена част от програмата с изпълнителите ''Щурчета'' и  духов оркестър „Виво Монтана“ . Преди това, в 10:30 часа, ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-севлиевския отряд. В 11.30 часа, на сцената на Историческата поляна, лидерът на БСП Корнелия Нинова ще произнесе слово. Художествената част ще продължи в 12:30 часа с концерт на Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл.

В 13:30 часа, на поляната, над хижа  „Малка Бузлуджа”, ще се проведе младежка дискусия „Оставам в Българя! Променям своята община!”, в която ще участва и председателят на левицата Корнелия Нинова. В 14.00 часа, на Историческата поляна, ще се проведат срещи на членове на ИБ на НС на БСП и народни представители с участници в Националния събор от общините и областите.

Отбелязването на традиционния събор на левицата  започна вчера (26.07.2019г.) с редица мероприятия.

В Габрово на Национално съвещание бе приета  платформата на левицата за местните избори.  След това бяха поднесени цветя пред паметната плоча на Бузлуджанския конгрес в града. Лидерът на БСП Корнелия Нинова поведе и традиционното  колоездачно изкачване от Габрово до Шипка за Купа "Бузлуджа 2019". Победителите бяха наградени на връх Шипка, където бяха поднесени венци и цветя в чест на боевете при Шипка по време на Руско-турската война.