БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Директорка на частна детска градина в София иска само ваксинирани родители

Директорка на частна детска градина в София иска само ваксинирани родители

Директорката е обидена от подадения сигнал, а родителите смятат, че това е дискриминация

Директорка на частна детска градина в София е поискала родителите на децата да бъдат ваксинирани и предупредила, че в противен случай няма да приемат малчуганите по време на четвъртата вълна.

За случаят съобщи Нова телевизия. Директорката е настоявала родителите да подпишат декларация и да пердоставят ваксинационен сертификат. Възмутена майка твърди, че по този начин им се извиват ръцете и го принуждават да се ваксинират срещу COVID-19.

„Уважаеми родители, във връзка с това, че в медиите се говори за бъдещ локдаун и че ако той стане факт, то детските градини ще работят, но ще могат да приемат деца само на ваксинирани двама родители, които могат да представят сертификати. Поради тази причина Ви молим да попълните декларацията, приложена към този пост”, гласи съобщение във фейсбук в началото на седмицата.

Пред Нова телевизия директорката обяснява, че не е разбрана правилна и тя е поискала декларацията с „информативна и статистическа цел”. Исканата декларация разгневила много от родителите на децата в частната градина. Според тях това е глупост и никой няма право на това. Аргументът им е, че няма такава заповед на здравния министър. те определят действията на директорката като дискриминация и принуждаване.

Източник: Столица.bg