БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

ДО СЕМЕЙСТВОТО И БЛИЗКИТЕ НА ДР. ЛЮБОМИР КОЛАРОВ

ДО СЕМЕЙСТВОТО И БЛИЗКИТЕ НА ДР. ЛЮБОМИР КОЛАРОВ

Почивай в мир, Любо!

       

Опечалено семейство и близки,

Приемете от името на Националния съвет на БСП, Изпълнителното бюро на НС на БСП, ПГ на "БСП за България", БСТВ, вестник "ДУМА" и от мое име най-искрените ни съболезнования по повод кончината на Любомир Коларов.
Почивай в мир, Любо!

Напусна ни нашият другар и колега Любомир Коларов. Човекът, който остави незаличима следа в най-новата история на партията със своята самоотверженост в борбата за по-справедлива България.
Любомир Коларов беше един от най-изявените леви журналисти. 
Човек с позиция, който отстояваше идеи и никога не преви гръбнак пред конюнктурата на деня. Той беше неуморен и идеен, и заради това до последния си дъх не спря да се интересува от света край себе си, беше потопен в събитията, защото това е истинската жизнена среда на един журналист.
Много хора сега ще описват сухите дати от неговия живот, но трябва да си дадем ясна сметка, че зад тази статистика стоят много интелектуални битки, страхотни документални филми, борба за историческата памет, активно обществено присъствие.
Любомир Коларов винаги е бил на страната на истината, представител на онази политическа школа, която отстояваше принципите преди всичко и виждаше в журналистиката инструмент за промяна, а не подмяна на интересите на хората.
Той остави своята следа и в БСТВ, защото беше там в началото със своята енергия и знания, за да я превърне наистина в малко островче на свободата.
За нас, неговите другари и колеги, Любомир Коларов винаги ще остане в сърцата ни със своята почтеност, талант и добрина.
Почивай в мир, Любо!
    

26 юни 2023 г.            КОРНЕЛИЯ НИНОВА
СОФИЯ                      ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БСП