БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

ДОКАТО СКОПИЕ НЕ ИЗПЪЛНИ АНГАЖИМЕНТИТЕ СИ БСП НЯМА ДА ПОДКРЕПИ НИКАКВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Това заявиха от "БСП за България"

БСП няма да подкрепи каквото и да е предложение за Северна Македония, докато Скопие не изпълни ангажиментите, залегнали в договора от 2017 г. Това заявиха от "БСП за България".  А, темата да отпадне ли българското вето върху еврочленството на Северна Македония предизвика разделение сред партиите.

Поредно разделение относно отпадането на ветото на България за влизането на РСМ в Европейския съюз. Френското предложение срещна одобрението на ГЕРБ, а „Възраждане“ обвиниха съпредседателя на „Демократична България“, че е водил разговори с френския посланик у нас.

От „Има такъв народ“ не променят позицията си. А, от БСП са предпазливи към подхода за вдигане на ветото.

След като вчера разглеждането на точката за обсъждане на френското предложение отпадна от дневния ред на заседанието на парламентарната комисия по външна политика по искане на ДПС, днес бе свикано заседание, на което Външно министерство да представи информация и документи на Председателството на Съвета на ЕС във връзка с процеса на разширяване.

Припомняме ви, че Френското предложение за разрешаване на спора между България и РС Македония се състои от три независими елемента, които само в комплект могат да отговорят на въпроса дали РСМ е готова да започне преговори за членство в ЕС.